Velkommen til

Alta

 

NÆRMERE ENN DU TROR…

Alta er plassert på den 69. breddegrad og er den største byen i Finnmark. Vi har mye spennende historie her i nord; Fra helleristningene som er 4-5000 år gamle, nordlysforskning, andre verdenskrig, Altaelva med sin storvokste villaks og den samiske kulturen.

 
 
NORDLYSKATEDRALEN.jpg

Vinteraktiviteter


_DSC1709.jpg

Fjord- & hvalsafari

Vi har en Polar Cirkel 845 RIB båt med plass til opptil 12 personer. Her har vi mulighet til å gi spektakulære opplevelsen på fjorden, både sommer og vinter. I periodene november til februar har vi store muligheter for å se noen av verdens største pattedyr, hvalene. Denne tiden på året har fått navnet mørketida, men gir oss et fantastisk lys og en spektakulær himmel. Vi kan også kombinere fjord- og hvalsafari med en tur til Storekorsnes hvor dere får oppleve den mektige kongekrabba.

Vi har også muligheter til å charter større/flere båter på større grupper. I tillegg kan vi kjøre to separate opplegg der vi bytter grupper, slik at alle får de samme rå opplevelsene.

Vi har alt av dresser og utstyr for både å holde dere varme og trygge på tur på fjorden.

Periode: Fjordsafari kjører vi hele året. Hvalen kan vi forvente fra november til midten av februar.


Snøskuter

Alta har endeløse vidder som nærmeste nabo. Det betyr muligheter for fantastiske opplevelser på snøskuter på den frosne tundraen. Vi har snøgaranti fra november til mai, og kan på vinterstid oppleve temperaturer ned mot - 30 grader. Kombiner snøskutertur med lunsj på en fjellstue eller hva med isfiske når vårsola har gjort sitt inntog. Vi kan gjennomføre alt fra en kort formiddagstur, dagstur med isfiske eller en rundtur, fra fjellstue til fjellstue, over flere dager.

Vi stiller med alt av utstyr dere trenger, både dresser, hjelmer, pilkeutstyr og mat/drikke

Periode: Januar - April

Árvu-002.jpg

DSC00154.JPG

Samisk opplevelse 

I Finnmark har vi de autentiske samiske opplevelsen på rekke og rad. Bli med oss på tur og få et innblikk i samisk kultur og historie.

Vi starter fra Alta på morgningen og tar turen innover i landet mot Kautokeino. I det vi kommer opp på selve Finnmarksplatået ser vi at temperaturen synker drastisk og de endeløse hvite viddene åpner seg opp foran oss. Vel fremme i Kautokeino har vi flere valg. Vi kan starte med en tur til den samiske campen, hvor dere får både prøvd reinkappkjøring og lassokasting, og vi gjør det gjerne til en konkurranse! Når vi begynner å blir kalde og sultne tar vi oss en tur inn i lavvoen der det blir servert varm bidos, kaffe og samiske historier rundt det blafrende bålet. Litt samisk joik hører også til i denne settingen.

Videre kan vi ta dere med til Finnmarks første sølvsmie; Juhls. Dette er absolutt et sted med sjel og historie i veggene. Selv om ikke samene opprinnelig ikke lagde smykkene sine selv, har dette stedet samlet mye historie og fortellinger, og ikke kun samiske, men det nomadiske livet generelt.

Som en fin avslutning på en innholdsrik dag kan vi sjekke inn på Thon Kautokeino og få servert “Smaken av Finnmark”. Det er også muligheter for jacuzzi under stjernehimmelen og potensielt et magisk nordlys.

Periode: Vi kan skreddersy en samisk opplevelse hele året, men egner seg best på vinteren.


HUNDEKJØRING

Europas lengste hundeløp, Finnmarksløpet, har både start og målgang i Alta. Den lengste distanse er opp mot 120 km. Hundekjøringsmiljøet er stort i Alta og Finnmark. Mye på grunn av kalde og lange vintre, da får hundene jobbet i sitt rette element. I tillegg har vi store fjellpartier og brede daler som egner seg veldig godt for å kjøre hund.

Bli med en tur for å oppleve den fantastisk naturen fra hundesleden. En verden med fantastisk skjønnhet, robust landskap og stilhet - ren og pustende. Du må selv hjelpe til med forberedelsene og sele på hundene. To og to deler på hundespannet, en sittende i sleden og en stående bak.

En hundetur er en supert halvdagsaktivitet som lett kan kombineres med god mat og drikke.

Periode: Desember- April

Hundekjøring AM.png

Hvorfor dra til Hemsedal når man kan dra til Alta?

…Under 2 timer med fly fra Gardermoen

DSC_4408_preview.jpeg.jpg

Overnatting:

 ALTEN LODGE

-The Arctic Escape-

…mellom fjord og fjell

Alten Lodge er kun 15 kjøring fra Alta flyplass, plassert mellom Altafjorden i vest og Finnmarksvidda i øst. Her vil du finne roen og stillheten du søker. Vinterstid vil du også kunne oppleve nordlyset som blafrer over deg mens du koser deg jacuzzien.

Anlegget har en lodge og tre mindre hytter. I selve lodgen er det 9 rom, hvorav 8 rom har dobbeltsenger og et rom har køyeseng. Hvert rom har eget bad og toalett. Dobbeltsengene kan enkelt trekkes fra hverandre slik at man får 16 enkeltsenger og en køyeseng, totalt 18 sengeplasser på lodgen. Videre på lodgen er det en større stue, en mindre hems og en åpen kjøkkenavdeling, samt to langbord for bespisning eller kurs & konferanse. Ved selvhushold står dere selv for kjøkkentjenesten, rydd og vask. Vi kan også stille med vertskap som tar imot dere med åpne hender, varme hytter, servere frokost/lunsj/middag.

På hyttene er det to rom med familiekøye, det vil si dobbeltseng med køyeseng, totalt 3 sengeplasser på hvert rom. Hver hytte har et bad med badstue, et lite hyttekjøkken, sofa og kjøkkenbord.

På utsiden av lodgen har vi en stor-lavvo der vi holder foredrag om Alta sin historie, fra helleristningen og frem til moderne tid. Her kan vi servere bidos etterfulgt av kaffe og kake. Lavvoen har et stort ildsted i midten og varmevifter under bordene.

Alten Lodge:

  • Overnatting med totalt 36 sengeplasser

  • Jacuzzi og badstue

  • Uteområde med benker, bålpanne og fjordutsikt

  • Storlavvo med mulighet for fortellinger om Altas historie

  • 15 minutter unna Alta flyplass

  • Selvhushold eller vertskap


SAPMI TIL BAKGRUNN.jpg

Bespisning:

 
Stakeriet Logo Sort.png
 

Stakeriet Vin & Mathus åpnet i februar 2018 og er et utmerket sted for både festmåltid og en rask lunsj. Navnet Stakeriet kommer fra elvestakeren - føreren i elva. Elvestakeren guidet engelske lorder og rikfolk som ønsket å fiske den svært kjente Altalaksen, helt fra 1800-tallet og frem til den dag i dag.

Altaelva er i dag verdens mest berømte lakseelv for Atlanterhavslaks og er en svært ettertraktet elv å få fiske i.

Stakeriet har kapasitet til 150 mennesker og har to separate rom: Stakerstua og Skiferstua, som har kapasitet til 30 personer hver for møter, konferanser og bespisning.

Deres meny er lokalt forankret og vi tilbyr både ala carte og festmeny. 


DSC_4440-Edit.jpg

Vi pleier å si at vi har 12 sesonger her oppe

DJI_0017.jpg
 
NORD EKSPEDISJON - EXPLORE THE ARCTIC- white.png
DSC_4454-Edit_preview.jpeg.jpg

Du har alltid en grunn til å ta turen til NORD

Hundekjøring AM.png
DJI_0015.jpg

Opplev Altafjorden

The Alta fjord .jpg

35805453_2189298961292081_4498366540432801792_o.jpg

OPPLEV SEILAND NASJONALPARK


OPPLEV ØKSFJORDJØKULEN

Synatur_flyveblad_NY-1 - BILDE.jpg

Alta canoyan.jpg

opplev alta canyon