Vi krysser Finnmarksvidda fra Alta til Karasjok, den klassiske ruta som har blitt kåret av Forbes Travel Guide til en av verdens fem flotteste skiturer!

Dette er en uforglemmelig reise over det frosne landskapet, hvor du vil oppleve den arktiske stillheten, villmarken og det fantastiske lyset. Vi i NORD Ekspedisjon vil sørge for at du får en minnerik opplevelse.


 
 
_MG_4413.JPG
Loading...

Detaljer

🗓 Mars - April

🕙 4 dager, Torsdag til Søndag

Gruppestørrelse: Min 4 pers./ Max 12 pers.

Bli med på en fire-dagers-tur over Finnmarksvidda og opplev storslått natur og endeløse vidder. Vi overnatter på oppvarmede fjellstuer og får servert varm middag på kvelden. Til sammen legger vi bak oss en distanse på ca. 90 km. Lengst blir dag to da vi krysser Finnmarks største innsjø, Iesjavri. På ski over Finnmarksvidda bruker vi sertifiserte arktiske naturguider og vi er opptatt at du får en god opplevelse start til slutt. Bli med en eventyr!

Inkludert

 • Sertifisert ANG guide

 • Transport

 • 3 overnattinger på fjellstuer

 • Frokost: Fre-Lør-Søn

 • Lunsj: Tors-Fre-Lør-Søn

 • Middag: Tors-Fre-Lør

Ikke inkludert

 • Drikke / mineralvann

 • Middag søndag

 • Personlig utstyr og bekledning

 • Hotell før og etter skituren

 • Flybilletter

Tillegg

 • Leie av pulk

 • Leie av sengetøy

 • Stamp / Badstue


_MG_5174.JPG

Dag 1 - Torsdag

Du bestemmer selv om du vil ankomme Alta kvelden før eller samme dag. Det er viktig at du er i Alta senest kl 11:30 på torsdagen. Dersom du kommer samme dag må du være så godt som klar for skitur når vi plukker deg opp på flyplassen. Når vi alle er samlet blir vi transportert ut fra Alta og til Stilla, der skiekspedisjonen starter fra. Første etappen går inn til Jotka fjellstue, der Steinar og Lise vil ta imot oss med nydelig hjemmelagd mat. Avstanden denne dagen kan variere, alt fra 20km til 5-6 km, avhengig av når vi kommer i gang. Det kan være smart å finne senga tidlig i kveld, for i morgen skal vi krysse den største innsjøen på Finnmarkvidda: Iesjavri.

DSCF1390.JPG

Dag 2 - Fredag

Vi våkner opp godt oppladet og klar for en lang dag. Denne dagen skal vi gå på ski i mange timer og tilbakelegge en avstand på 30 km, når vi krysser Finnmarks største innsjø, Iesjavri. Derfor er det viktig med en god frokost og at vi smører en stor lunsj. Du vil føle deg liten i de praktfulle omgivelsene under dagens distanse. Temperaturen kan krype ned mot 20-25 minus på gradestokken når solen er på vei ned, så her gjelder det å kle seg riktig og det er viktig å være flink med væske og energiinntaket gjennom en lang dag. Like før kroppen begynner å føle at den har fått nok, kommer vi til en ny fjellstue: Molliesjok. Et nytt fantastisk måltid venter på oss og kommer til å sovne fort i kveld.

_MG_4292.JPG

Dag 3 - Lørdag

I dag våkner vi sannsynligvis opp med litt slitne kropper, men er relativt pigge og klare for en ny dag. Før avreise blir det frokost og smøring av matpakke. Vi skal pasere nye flotte områder med endeløse vidder, blant annet hundevidda, før vi bikker ned i dalen i fjellbjørkeskog og til en ny fjellsue: Ravnastua. Dagens etappe blir på underkant av 30 km. Her vil det bli mulig å ta badstue og stamp under stjernehimmel og nordlys. Dette kan være en fin liten gulrot etter tre dager med frosne tær og stive fingre.

DSCF1564.JPG

Dag 4 - Søndag

Siste dag og siste etappe. I dag går turen gjennom “Winter Wonderland”. I gjennom fjellbjørkeskog og kratt kan vi få et glimt av rypa og reven, i hvert fall spor etter dem. Etter om lag 7-8 km. begynner nedoverbakkene og vi suser ned mot Assebakti og riksveien til Karasjok. Vel nede ved veien blir vi plukket opp og er vi tidlig ute kan vi ta en svipptur innom tettstedet, før vi tar for oss den vel tre timers kjøreturen tilbake til Alta. Total distanse denne dagen vil bli omtrent 15 km. Flyreisen kan bookes etter kl 18 på søndagen. Vi oppfordrer deltagerne til å bli til mandagen, slik at gruppa får avslutte med en felles middag i Alta (Dette måltidet er ikke inkludert i prisen).


Utstyr og forberedelser

Forberedelser: På torsdag morgen må alt være klart for turen. Alt ditt personlige utstyr og klær er pakket og du er kledd for å gå på ski. For de som ankommer dagen før så starter vi med en kopp kaffe, litt snakk og ser på kartet i våre lokaler. Vi legger bagasjen og skiene i hengeren og plukker opp de som ankommer med fly.

Utstyr: Du vil motta en komplett pakkeliste etter at du har bestilt ekspedisjonen med oss. Her er en kort oppsummering av utstyret og klærne du trenger på denne turen. Har du spørsmål, vennligst kontakt oss!

 • Ski, staver og skistøvler

 • Ullundertøy X 2

 • Vindtett jakke og bukse

 • Varm lue og hansker

 • Tykk dunjakke

 • Varm ullgenser

 • Sovepose

 • Toalettsaker, solbriller, hodelykt

 • Drikkeflaske og termos (min 1 liter hver)

 • Ligge-/ sitteunderlag

 • Stor dagstursekk ( ca.60l )

Annet utstyr som f.eks. pulk kan NORD Ekspedisjon være behjelpelig med å skaffe.


Vanskelighetsgrad

For å bli med på denne turen, bør du ha noe erfaring med friluftsliv og ski, og være i alminnelig god fysisk form. Det kan bli opp mot 10-12 timer med ski hver dag, i temperaturer ned mot -25-30 grader. For hver sjette gjest har vi en guide. Dette betyr at vi har små grupper og at vi kan gjøre justeringer til hver enkel deltagerens nivå.

Du må være i stand til å trekke eller bære eget utstyr. Men vi trenger ikke å drasse med oss tung mat eller telt, da vi bor på fjellhytter. Å trekke en pulk på snø kan også være mye enklere enn å bære utstyret i en ryggsekk. Vi har pulker til utleie.

Hvis du er usikker på ditt eget ferdighetsnivå eller de fysiske kravene til denne turen, ikke nøl med å kontakte oss. Vi ønsker å gjøre turen så komfortabel som mulig, og dine forventninger så realistiske som mulig.


Tillegg

Hvis du vil la soveposen bli hjemme og i stedet sove med dyne og pute, kan vi ordne det. Det vil bli et tillegg i prisen på 500 kroner per person for tre netter, som da inkluderer sengetøy.

Ønsker du å trekke utstyret i pulk istedenfor å ha det på ryggen, kan du leie pulk av oss for 400 kroner. Pulkene er av Paris Expedition og er rigget til med løst drag av elastisk tau for mindre slitasje på rygg og muskulatur. Det er gunstig å pakke i duffelbagg(er) om du skal bruke pulk.

Dersom du drømmer om et varmt bad i stamp eller badstue og en kald øl i løpet av turen så er dette mulig med en ekstra kostnad på 400 kroner per person (Minimum 4 personer).

Vi kommer tilbake i Alta søndag kveld senest klokka 16:00. Hvis du og dine medreisende ønsker å fullføre denne fantastiske helgen med en bedre middag på søndagskvelden og bli noen ekstra dager, kan vi selvfølgelig ordne dette for dere. Dette tar vi en avstemming på når turen nærmer seg, men ha dette i bakhånd når du bestiller flybillettene.


Når turen er bestilt vil du bli kontakten av guiden som skal ta deg med over Finnmarksvidda. Vi hjelper deg med forberedelsene og kan komme med utstyr- og pakketips. Har du spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt:

+47 78 10 20 00 // Contact@nordekspedisjon.no