Bli med tursøstrene over Finnmarksvidda!

Tursøstrene har hatt et innholdsrikt år: I 2017 ble de tildelt både Friluftslivsprisen og ble kåret til Årets Villmarkinger. Tursøstrene ønsker å utforske mer av det vårt flotte land har å tilby og i slutten av februar går turen til Finnmark. Vil DU være med NORD Ekspedisjon og Tursøstrene over Finnmarksvidda på ski 22-25. februar? Nå har du en unik mulighet!

Foto: A-magasinet / Sigrid Sandberg

uten navn.png

Tursøstrene: Hege og Stine Schultz Heireng. Foto: Privat

Tursøstrene: Hege og Stine Schultz Heireng. Foto: Privat

 

Om tursøstrene:

Hege og Stine Schultz Heireng har et brennende engasjement for friluftsliv og norsk natur. Deres mål er å inspirere barn og voksne til å bli glad i naturen og til å ville ta vare på den. I 2016 gjennomførte de turprosjektet 52 overnattingsturer på 52 uker. De ville teste hvor mye friluftsliv de kunne få oppleve mens de samtidig var i full jobb. For prosjektet vant de prisen Årets Villmarking 2017, og ble nominert til prisen Årets Nye Eventyrer 2016. I 2017 ga tursøstrene ut boken «Norges beste tureventyr» på Gyldendal forlag. De har den siste tiden holdt flere foredrag om naturopplevelser og om å krysse dørterskelen. De poster jevnlig bilder og videoer på facebook og instagram for å inspirere turferskinger og ringrever til å finne turgleden i nærmarka og villmarka. I juni 2017 ble tursøstrene tildelt den prestisjetunge Friluftslivsprisen 2017 live på TV2s God morgen Norge. Les mer om tursøstrene på www.tursøstre.no

Årets-Villmarking-stempel.jpg

Den klassiske skituren over Finnmarksvidda

Detaljer:

 • 4-dagers tur
 • Periode: 22. feb. - 25. feb.
 • Rute: Alta - Karasjok
 • Overnatting: På fjellstuer
 • Gjennomsnittlig dagsetappe: ca. 25 km
 • Total distanse: 85 - 100 km
 • Pris: kr 8990
 • Antall ledige plasser: UTSOLGT
  • Vi har ledige plasser på våre ordinære turer over vidda. Les mer
IMG_E79611-e1510662751469.jpg

Ledige plasser:  UTSOLGT

Les mer om vår standard 3-dagers tur over vidda her


Om turen:

NORD Ekspedisjon arrangerer tur med Tursøstrene i uke 8. Vi blir transportert til Stilla på formiddagen torsdag 22.februar. Vi følger den gamle postruta over Finnmarksvidda og overnatter på fjellstuene: Jotka, Øvre Mollisjok og Ravnastua. Du velger selv om du vil ha med sovepose eller leie sengetøy. På fjellstuene vil vi få servert hjemmelagd og tradisjonell mat av lokale råvarer. På morgenen får vi frokost, og vi smører matpakke før vi pakker sekken og spenner på skia. På siste fjellstue blir det mulighet for badstue og snøbading, ta med badetøy! Etter planen ender vi opp i Karasjok etter fire innholdsrike og spennende dager.

Dette er en tur som de aller fleste klarer. Ut.no har gradert turen til middels. Det er fortsatt full vinter på Finnmarksvidda i februar, noe som innebærer at vi kan møte på både kulde og dårlig vær. Temperatur ned mot 20 minus er ikke uvanlig. Dagsetappene ligger på omtrent 25 km, noe som betyr opp mot 8 timer på ski hver dag. Personlig bekledning og skiutstyr må hver deltager selv sørge for, men er det noe du mangler kan vi være behjelpelige å skaffe. En utfyllende pakkeliste blir utsendt når man bestiller tur med oss. Har du spørsmål? Ta kontakt.

Ønsker du å bli med NORD Ekspedisjon og Tursøstrene på tur? Vær tidlig ute med å bestille, det er begrenset med plasser!

Denne turen er dessverre utsolgt! Ønsker du å stå på venteliste? Send oss en mail: contact@nordekspedisjon.no.

I 2017 ga tursøstrene ut boken «Norges beste tureventyr» på Gyldendal forlag

I 2017 ga tursøstrene ut boken «Norges beste tureventyr» på Gyldendal forlag

Kjøp boka her.


Dette må du merke deg:

 • Du må selv ordne flybilletter tur retur Alta (ALF).
 • Ankomst Alta senest torsdag 22/2 før kl. 12:00.
 • Det blir mulighet for en felles middag med turfølget etter skituren søndag 25/2. Dette er ikke inkludert i prisen.
 • Hotell før og etter turen er ikke inkludert. Overnatting må selv påkostes hvis man ønsker dette.
 • Avgang fra Alta tidligst søndag etter kl. 18. Ønsker du å ta del i felles middag på søndag kveld, må retur bestilles til mandag 26/2 samt overnatting.
 • Ønsker du å oppleve mer av Finnmark? Vi kan legge til rette for flere aktiviteter både før og etter skituren. Ta kontakt på tlf. 90983186 dersom dere ønsker et utvidet opphold.
For prosjektet "52 overnattinger på 52 uker" vant de prisen Årets Villmarking 2017. Foto: Camp Villmark

For prosjektet "52 overnattinger på 52 uker" vant de prisen Årets Villmarking 2017. Foto: Camp Villmark

I juni 2017 ble tursøstrene tildelt den prestisjetunge Friluftslivsprisen 2017 live på TV2s God morgen Norge.

I juni 2017 ble tursøstrene tildelt den prestisjetunge Friluftslivsprisen 2017 live på TV2s God morgen Norge.